Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Urine onderzoek

Urine, voor onderzoek, dient u uiterlijk 10.00 uur op de praktijk langs te brengen.

Voor de uitslag kunt u bellen tussen 13 en 14 uur.

Wanneer u een urine wilt inleveren kunt u het beste letten op de volgende dingen: - het beste is ochtendurine - eerst met water wassen - probeer daarna de middelste portie van de urine op te vangen in een schoon en droog potje  - potje met urine voorzien van naam en geb. datum - in de koelkast bewaren als u deze niet gelijk kunt wegbrengen

 Bij het inleveren van de urine wordt u gevraagd een vragenlijst in te vullen. Deze kunt u hier downloaden en alvast invullen en meenemen naar de balie.

Formulier urine onderzoek

Bij kinderen die niet zindelijk zijn: - bij de apotheek een plaszakje halen - eerst goed wassen met water - zakje rond de schaamstreek plakken - iedere tien min. kijken of er al geplast is.

Klachten van een blaasontsteking zijn: vaak en kleine beetjes plassen, pijn of branderig gevoel bij het plassen. Blaasontsteking komt vaak voor. Indien de ontsteking is aangetoond in de urine krijgt men een antibioticakuur. Indien men na de kuur nog klachten heeft, dat weer een urine inleveren ter controle.

Wat kan u zelf al doen: - veel drinken - de blaas regelmatig en goed leegplassen - bij aandrang het plassen niet uitstellen - voor vrouwen: na gemeenschap direct uitplassen