Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Werkzaamheden praktijkondersteuner GGZ

De huisarts kan u verwijzen naar de parktijkondersteuner GGZ om met haar te spreken over de psychische  en/of levens problemen waar u mee te maken heeft.  Hierbij kunt u denken aan spanningsklachten, angsten, neerslachtige gevoelens etc. Ook voor nazorg en begeleiding na een behandeling in de geestelijke gezondheidzorg.

In een gesprek van ongever 40 minuten probeert ze duidelijkheid te krijgen wat u klachen zijn en hoe u hier het best mee om kan gaan. Over het doel van deze gesprekken maakt u samen afspraken en zo nodig volgt een vervolgafpraak. Uiteraard gebeurd dit iom met uw huisarts.

De praktijkondersteuner GGZ is goed bekend met de hulpverleningsmogelijkheden binnen de geestelijke gezondheidszorg in de omgeving en kan zo nodig een verwijzing naar bijvoorbeeld een psycholoog of maatscahppelijk werk regelen.

 

Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze zorg.