Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartsen Wijhe


Huisartsen Wijhe

Raadhuisplein 2-9
8131 BN WIJHE
Fax: 0570-714507

Www.huisartsenwijhe.nl

E-mail: Huisartsenwijhe@huisartsenwijhe.nl


Welkom bij de website van de huisartsen in het IJsselhuis

  

PRAKTIJKEN GESLOTEN IVM VAKANTIE

Praktijk van Dalen 4 november - 8 november 2019

 

Praktijk van Ark en Hoedemaker 21 oktober - 25 oktober

 

  facebook

 Hoe kunt u ons bereiken:

Telefoon praktijk Mees:                      
0570-714501
Email praktijk Mees: praktijkmees@huisartsenwijhe.nl                        
 
Telefoon praktijk van Dalen:                     
0570-714502
Email praktijk van Dalen: praktijkvandalen@huisartsenwijhe.nl
                          
Telefoon praktijk van Ark en Hoedemaker: 
0570-714503
Email praktijk van Ark en Hoedemaker:  praktijkvanark-hoedemaker@huisartsenwijhe.nl
 
 
  
 

 

 

Prikpost

U kunt dagelijks voor bloedafname terecht op onze prikpost in "het IJsselhuis". De assistentes staan van 8.00 tot 9.00 uur voor u klaar. U wordt op volgorde van binnenkomst geholpen. De wachtruimte is in de hal van 'het IJsselhuis". Om uitloop van de assistente te voorkomen verzoeken wij u tijdig plaats te nemen en na 8:50 niet meer aan te sluiten maar te wachten tot de volgende dag.

Voor de uitslag kunt u 3 werkdagen later bellen met de assistente van de praktijk.

Deze service betreft alleen bloedafname voor de het Isala Lab in Zwolle.

Kinderen jonger dan 10 jaar verwijzen we voor bloedafname naar het Diagnosepunt Isala Klinieken in Zwolle.

Trombosedienst: Wij verzorgen NIET de bloedafname voor de trombosedienst. Deze vindt plaats op dinsdag- en donderdag in 't Langhuus.

 

Spoedgevallen

Spoedgevallen

Het spoednummer is te bereiken via het gewone telefoonnummer waarbij u in het menu kiest voor 1. Dit nummer wordt tijdens praktijkuren altijd met voorrang opgenomen. Gebruik dit nummer niet voor niet-spoedeisende gevallen.

In geval van spoed buiten kantoortijden verzoeken wij u contact op te nemen met de huisartsenpost in Zwolle ( 0900-3336333)

Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijken komen. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

De praktijken zijn geopend op werkdagen tussen 8 en 17 uur. 

 

Praktijk Mees 0570-714501

Praktijk van Dalen 0570-714502

Praktijk van Ark en Hoedemaker 0570-714503

 

Avond-, nacht- en weekenddienst

 

Avond-, nacht- en weekenddienst

Huisartsenpost Zwolle

De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de Huisartsenpost Zwolle. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit de wijde omgeving van Zwolle samen. De huisartsenpost is bedoeld voor spoedeisende hulpvragen, waarmee niet tot het spreekuur van de volgende werkdag gewacht kan worden.

Telefoon: 0900-3336333 

Openingstijden

Iedere werkdag van 17.00 -8.00 uur de volgende ochtend.
Tevens op zaterdag, zondag en feestdagen.

Afspraken

Voor een bezoek aan de huisartsenpost moet u een afspraak maken. De doktersassistente neemt uw gegevens op en vraagt naar uw klacht. Zij maakt met u een afspraak of overlegt met de dienstdoende huisarts. Soms blijkt een telefonisch advies voldoende. Houdt u bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Adres huisartsenpost

Bezoekadres van de huisartsenpost is: dr van Heesweg 2 te Zwolle. De post bevindt zich in de nieuwbouw van de Isala Klinieken, naast de Eerste Hulp. U volgt in Zwolle de ANWB-borden "Isala Klinieken". Zodra u de dr. Van Heesweg in rijdt, neemt u de 1e afslag rechts (ingang spoed).

Voor meer informatie: https://medrie.nl/huisartsenpost-zwolle

Urine onderzoek

Urine, voor onderzoek, dient u uiterlijk 10.00 uur op de praktijk langs te brengen.

Voor de uitslag kunt u bellen tussen 13 en 14 uur.

Wanneer u een urine wilt inleveren kunt u het beste letten op de volgende dingen: - het beste is ochtendurine - eerst met water wassen - probeer daarna de middelste portie van de urine op te vangen in een schoon en droog potje  - potje met urine voorzien van naam en geb. datum - in de koelkast bewaren als u deze niet gelijk kunt wegbrengen

 Bij het inleveren van de urine wordt u gevraagd een vragenlijst in te vullen. Deze kunt u hier downloaden en alvast invullen en meenemen naar de balie.

Formulier urine onderzoek

Bij kinderen die niet zindelijk zijn: - bij de apotheek een plaszakje halen - eerst goed wassen met water - zakje rond de schaamstreek plakken - iedere tien min. kijken of er al geplast is.

Klachten van een blaasontsteking zijn: vaak en kleine beetjes plassen, pijn of branderig gevoel bij het plassen. Blaasontsteking komt vaak voor. Indien de ontsteking is aangetoond in de urine krijgt men een antibioticakuur. Indien men na de kuur nog klachten heeft, dat weer een urine inleveren ter controle.

Wat kan u zelf al doen: - veel drinken - de blaas regelmatig en goed leegplassen - bij aandrang het plassen niet uitstellen - voor vrouwen: na gemeenschap direct uitplassen 

 

 

Werkzaamheden praktijkondersteuner GGZ

De huisarts kan u verwijzen naar de parktijkondersteuner GGZ om met haar te spreken over de psychische  en/of levens problemen waar u mee te maken heeft.  Hierbij kunt u denken aan spanningsklachten, angsten, neerslachtige gevoelens etc. Ook voor nazorg en begeleiding na een behandeling in de geestelijke gezondheidzorg.

In een gesprek van ongever 40 minuten probeert ze duidelijkheid te krijgen wat u klachen zijn en hoe u hier het best mee om kan gaan. Over het doel van deze gesprekken maakt u samen afspraken en zo nodig volgt een vervolgafpraak. Uiteraard gebeurd dit iom met uw huisarts.

De praktijkondersteuner GGZ is goed bekend met de hulpverleningsmogelijkheden binnen de geestelijke gezondheidszorg in de omgeving en kan zo nodig een verwijzing naar bijvoorbeeld een psycholoog of maatscahppelijk werk regelen.

 

Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze zorg.

Werkzaamheden praktijkassistente

De praktijkassistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt:
Zij maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
Bij de praktijkassistente kunt u verder terecht voor:

 • herhaalrecepten maken
 • meten van de bloeddruk (in het kader van preventie hart- en vaatziekten)
 • aanstippen van wratten
 • verbinden van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • urine onderzoeken
 • controleren van bloedgehalte en suiker
 • verrichten van uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • wonden verzorgen en zwachtelen
 • verstrekken van informatiefolders

Maak hiervoor telefonisch een afspraak.

Inschrijven/uitschrijven

 Voor de vraag of nieuwe patiënten zich kunnen inschrijven in onze praktijk is onder andere van belang dat u in het verzorgingsgebied van de pratkijk woont. Voor een goede zorg is het nodig dat uw huisarts binnen een redelijke tijd, we nemen hiervoor 15 autominuten, bij de patiënt kan zijn. Voor nieuwe patiënten, maar ook voor bestaande patienten die gaan verhuizen naar een woning buiten ons verzorgingsgebied zullen we vragen zich bij een andere huisarts in te schrijven. Bij onduidelijkheid beslist de huisarts of u ingeschreven kunt worden/ blijven.

Kaart verzorgingsgebied huisartsen Wijhe

 

Indien u zich wilt aanmelden als nieuwe patient, kunt u door middel van onderstaande link het inschrijfformulier downloaden, invullen en inleveren aan de balie. Wij zorgen er dan voor dat uw gegevens bij uw vorige huisarts worden opgevraagd. Hierbij vragen wij u ook, maar apart, toestemming uw gegevens te delen met de huisartsenpost in Zwolle, zodat uw gegevens daar in te zien zijn als u er eens een beroep op moet doen.

 

Inschrijfformulier

 

Indien u zich wilt uitschrijven, kunt u onderstaand formulier downloaden, invullen en afgeven aan de balie.

 

 Uitschrijfformulier

Indien u verandering in uw gegevens wilt doorgeven, kunt u onderstaand formulier downloaden en afgeven bij de balie.

 

Mutatieformulier

 

 

Assistentie en praktijkondersteuning

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

 • Herhaalrecepten
 • Het meten van de bloeddruk
 • aanstippen van wratten
 • verbinden van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • zwangerschapstest
 • urine onderzoek
 • suiker- en Hb-controle
 • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • reizigersadvisering en vaccinaties
 • tapen van de enkels
 • verstrekken van informatiefolders

 

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Belt u het liefst voor 10.00 uur.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd gaat worden.
In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.